Brievenbussen

Op de laatste vergaderdag van de Eerste Kamer (periode 2011-2015), op 26 mei 2015, is een motie van mijn hand aangenomen. Hierin spreekt de Eerste Kamer uit inzicht te willen in de kosten en baten van de universele postdienstverlening.

Zoals gebruikelijk is de motie een week eerder ingediend, tijdens het plenair debat over de universele postdienstverlening. Hier kun je het debat na lezen.

Kort gezegd stemde de Eerste Kamer in met het halveren van het aantal brievenbussen en postdienstverleningspunten, maar wil ze over minimaal drie jaar meer inzicht in de kosten en baten. Minister Kamp had al tijdens het debat laten blijken die oproep te begrijpen. Hij zegde toe de ACM te vragen een voorlichting te geven aan het parlement. Toch had hij de motie ontraden, wat voor de meerderheid van de Kamer niet overtuigend was.

Op dinsdag 2 juni neem ik afscheid van de Eerste Kamer. Op de PvdA kandidatenlijst 2015 sta ik op plek 14 (op dit moment zijn er ook 14 senatoren voor de PvdA). Maar de uitslag van de verkiezingen was voor ons minder gunstig: er komen acht senatoren voor de PvdA in de volgende periode (2015-2019).
Ik kijk terug op een mooie tijd en mooie resultaten.