Bezoek Speeldernis PvdA

Op woensdag 12 juni werd de buitenspeeldag gevierd. Dat is een dag die mede vanuit Jantje Beton wordt georganiseerd. Een dag om aandacht te vestigen op het belang van buitenspelen en een kind-, en speelvriendelijke inrichting. Vooral in de stad. En in deze tijd: ook om kinderen met en in de natuur te laten spelen.

Een goede reden voor mijn collega statenlid Rawa Hassan om een bezoek te willen brengen aan een leuke natuurspeelplek. Dus zijn we vandaag op bezoek geweest in de Speeldernis. Ook Roterdams-gemeenteraadslid Sharida Noormohamed was van de partij.

IMG_5481

We hoorden van haar over extra inzet in Rotterdam om de huren voor oa speeltuinen laag te houden. Daarvoor zijn meerdere miljoenen geregeld. Top! De zorg over vrijwilligerswerk werd door haar erkent. Het college heeft toegezegd dat organisaties ondersteunt worden met bv bhv-cursussen. De Speeldernis vond dat goed nieuws; alle beetjes helpen bij het vinden en behouden van vrijwilligers.

Natuurlijk keken we (weer) onze ogen uit: wat is het toch een heerlijke plek om buiten te spelen in deze drukke stad. Zelf een kijkje nemen, kan natuurlijk ook. Want elke dag buitenspeeldag! Zie meer op de website.

IMG_5487