PvdA de buurt in

Zaterdag 26 januari gaan we, als Partij van de Arbeid, de straat op. Aanbellen bij mensen thuis en een kraam om te vragen hoe zij het vinden in de buurt. Wilt u die korte enquĂȘte ook invullen: dat kan via internet.

Ik help natuurlijk ook mee op deze campagne-activiteit. Dat doe ik in Delft, nabij het Verdiplein.

Het was gelijk een goede aanleiding om te lezen in de meest recente publicatie “Burgerperspectieven” van het SCP. De belangrijkste maatschappelijke problemen vinden we “samenleven” en “economie en inkomen”. Overigens zijn dat ook de belangrijkste thema’s voor mensen die hebben aangegeven niet te stemmen.

Nog een feit uit het langlopende onderzoek: 61% van de mensen is voor meer directe democratie.De onnavolgbaarheid van politici lijkt daarvoor de reden te zijn. Bovendien geeft 28% van de mensen aan dat de landelijke politiek voor hen te lastig is om te volgen.

Het gewoon gaan luisteren en praten is alleen al daarom belangrijk.