Buitenlust - portiekwoningen opgeleverd

De woningstichting Buitenlust (Oegstgeest) vierde donderdag 13 december de oplevering van de renovatie van 56 portiekwoningen in de wijk Buitenlust. In deze wijk heeft de corporatie 211 woningen die minimaal 60 jaar oud zijn. Al zijn er eerder twee grote renovaties uitgevoerd, de huizen hebben niet een kwaliteit om de toekomst mee in te willen gaan.

Na renovatie van de portiekwoningen hebben deze woningen energielabel A. De nieuwe indeling is bedoel om de huidige woonwensen ruimte te geven. In Oegstgeest is behoefte aan starterswoningen zoals deze.

Voor mij, als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), was het vieren van de start en de oplevering extra bijzonder. Op 7 maart is de starthandeling verricht door Marian Hoffer, commissaris tot 2013 op voordracht van de huurdersorganisatie. En op 13 december werd de gedenksteen aangebracht door Jan Toet. Hij is tot 2013 commissaris met financieel-economisch aandachtsgebied.

Als RvC zijn we ons bewust van de maatschappelijke context waar Buitenlust in beweegt. Mede daarom deden we ook mee met het Sev-experiment. Lees meer op de speciale site.

Ik hoop dat we ondanks de lastige situatie voor corporaties op dit moment, snel verder kunnen met alle fases van de herstructurering in de wijk Buitenlust. De Rijksbezuinigingen maken het in ieder geval niet makkelijker.