Hoe maak je een sneeuwbal?

“Hoe maak je eigenlijk een sneeuwbal?” vroeg een achtjarige buurjongen me vanochtend. “Is dit de eerste keer sneeuw voor jou dan?”, vroeg ik verbaasd. “Nee, de tweede”, was het trotse antwoord. Dat krijg je natuurlijk bij wonen in het buitenland.

Na deze korte uitwisseling, gingen we snel aan de slag. Voordat zijn moeder aangaf dat het nu echt tijd voor school was (en ik ons hondje ook niet meer kon laten wachten), zaten er al twee tegen de muur.

En oefenen tijdens de pauze op school was hij vast van plan! (zo mooi als op deze foto via omroep Gelderland, werd het nog niet namelijk)

Volgens mij is het leukste bij sneeuw dat ook volwassenen massaal willen spelen.

En het beste is dat veel minder mensen vreemd opkijken bij spelende kinderen (jong en oud) op de stoep en de straat. Op naar een witte kerstvakantie!