excursie inrichting kindvriendelijke straten

Op dinsdag 6 november was er een iks-excursie in Tilburg. IKS staat voor “inrichting kindvriendelijke straten”. Deze excursies zijn vijf jaar lang vanuit KpVV (kennisplatform verkeer en vervoer) georganiseerd. Wilma Slinger organiseerde dit samen met een groep betrokkenen. Net als zo veel andere organisaties heeft het KpVV besloten te focussen, en dit geval worden dat wat andere thema’s. Zie het bericht hierover op de website van het KpVV.

De keren dat ik mee was, vond ik zelf de iks-excursie altijd een leuke manier om te zien hoe er op diverse plekken in Nederland gewerkt wordt aan kindvriendelijke buitenruimte. Ook andere medewerkers van Jantje Beton dachten dat het zonde was als de iks-excursies zouden verdwijnen. Dat willen we niet bij een gedachte alleen laten: dus gelijk maar de najaarsexcursie opgepakt…

Vanuit Jantje Beton is op 6 november een excursie georganiseerd naar de speelwijk Stokhasselt in wording. Hieronder een aantal foto’s van de bijeenkomst. Wilt u een volgende keer mee; dat kan. Aanmelden bij Jantje Beton.

Daar is ook meer te lezen over de speelwijk.

schoolplein Lochtenbergschool

oversteek-Jantje en nieuwe ingang Midden-Brabantpark

twee keer Midden-Brabantpark

Vanwege de bouwcrisis wordt hier voorlopig niet gebouwd. De gemeente Tilburg heeft er heuveltjes laten maken en ingezaaid. Het wordt een (tijdelijke) speelplek. En tenslotte: een muurschildering gemaakt met diverse partners om de buurt minder saai te maken; meer kleur te geven. Precies wat kinderen vroegen en op basis van kindertekeningen.