Fietsen - paar plaatjes

Kinderen geven aan dat ze fietsen het leukste vinden om buiten te doen. Zie maar in het onderzoek van Jantje Beton (opinie-onderzoek maart 2011). Het is niet alleen leuk, het is ook een gezond en milieuvriendelijk. Genoeg redenen om het fietsen te stimuleren dus. Als ik iets zie dat me aanspreekt, maak ik vaak een foto. Hier wat plaatjes ter inspiratie.

Een bakfiets op een “gewone” parkeerplaats in Rijswijk (en kun je ook al die kinderfietsjes er achter zien?):

Hier is door kinderen zelf een soort “verkeerstuin” gemaakt en de fietsen staan netjes op hun “plek”.

Ik zag in Utrecht een oproep aan fietsers om hun hand uit te steken. Dit was al een paar maanden geleden, want laatst was het popje verdwenen. jammer. Wat als je laat zien waar je heen, gaat is het wel zo prettig voor anderen.