Kindvriendelijke ruimte

In een al wat ouder artikel van Stipo (the forbidden fruits of urban exploration) wordt de term “Urban Childern Environments” geintroduceerd. Waar voor leefmilieu “living environment” al gebruikt werd, wordt hiermee stedelijke publieke ruimte beschreven die goed is voor kinderen. En ons motto blijft natuurlijk “A city friendly to children is a city friendly to all”, ook voor de openbare of publieke ruimte.

De termen die ze lanceren als verschillende soorten kindvriendelijke ruimte zijn inspirerend. Zo zijn daar “hidden inner city space”, “tree house area” en “roof top freedom”. Ik zou deze lijst wel willen aanvullen met “childernsfarm”: een soort combi van schooltuinen, kinderboerderij en stadslandbouw.  En “Queensmarket” (koninginnenmarkt) een plein waar je vlooienmarkt, muziek/open podium, stoepkrijtwedstrijden en andere straatspelletjs hebt, denk daarbij aan op koninginnedag en de straatspeeldag.

Onderstaande foto haalde ik uit het artikel van Stipo omdat het vele dilemma’s tegelijk beschrijft.