Delflandplein

Het Delflandplein is zo goed als af. Zonder verkeerslichten stroomt het verkeer beter door. Veel plekken worden daarom als rotonde ingericht. Dit was alleen een wat lastiger plek door de openbaar vervoerslijnen en de grote fietsstroom. Voor beide is een mooie oplossing gevonden. De tram en bus gaan door de rotonde heen. Het ontwerp toont het mooi aan.

De fietsstroken sluiten goed aan op de Papsouwselaan. En fietsen mogen uiteindelijk in tweerichtingen fietsen. Dat past geheel met het streven om aan twee kanten van de weg tweerichtingspaden te maken. Dat is al gedaan bij de Papsouwselaan, werkt ook alzo bij de voorhofdreef en is bedacht voor op de Martinus Nijhofflaan.  Je hoeft als fietser nu minder over te steken. En dat is – zeker bij het kruisen van een tram- een risico minder.

Een rotonde waar fietsers beide kanten op mogen fietsen, heeft Delft al langer – aan de Nassaulaan. Voor veel mensen is het dubbel moeten opletten even wennen (geweest). Maar juist dat opletten zorgt er voor dat het verkeer veilig is en blijft. Dat blijkt ook uit de ongevalcijfers.

Ik heb -de beelden van- koeien (die eerst in de poptahof stonden) nog niet op de heuveltjes gezien, maar vermoed dat die graag uit de opslag naar buiten gaan.