Brahmslaan

Even terug zijn twee belangrijke plekken aan de Brahmslaan afgerond en geopend. Omdat ik nog geen tijd had gehad om te kijken, ben ik eens langs gefietst.

Eerst bekeek ik de Playground. Deze is aangelegd met geld van oa de gemeente Delft en de Krajicek foundation (over die laatste zie meer op http://www.krajicek.nl/). Zo te zien zijn er veel sporten te doen op een veilige manier. Ook goed dat de spelregels helder te vinden zijn. Er was wel 1 minpuntje toen ik langsfietste. Jammer, dat het hek niet open kon.

 

Net iets verder is het vernieuwde school”plein” van basisschool de Horizon Deze ontdektuin past helemaal bij de insteek van de mensen verantwoordelijk voor de school. Ik hoorde dat Kees er veel voor heeft geregeld. Mijn complimenten.

Er is ook een mooie reportage te zien op de site van de school over de aanleg van deze tuin: http://www.horizondelft.nl/Ontdektuin_kleuterplein4_0910.htm

Vanwege de vakantie, kon ik hier ook alleen via het hek kijken. Het ziet er fantastisch uit. Dat geeft vast een hoop te ontdekken!

Terugfietsend moest ik  nog even blijven staan bij een wel erg bijzondere voortuin. Dit rijtje woningen staat op de plek waar vroeger de horizon stond en de verkoop van de huizen heeft ook bijgedragen aan het betalen van het nu al niet meer zo nieuwe schoolgebouw. Zo te zien wonen de bewoners op een fijne plek: alles op fietsafstand toch?!

reageren kan op anne@annekoning.nl