IJsmeestertunnel

Donderdag was de officiële opening van een belangrijke fietsverbinding. De tunnel onder de A13 tussen Delfgauw en TNO-terrein.

De opening was aan de kant van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gepland. Vanaf de Delftse kant zag ik daardoor eerst een dicht hek. Gelukkig kwamen er snel leerlingen van basisschool Triangel aan waardoor ik door de tunnel kon lopen.


Ik vond de tunnel prachtig en liep op met de maker van het beeldkwaliteitsplan. Zij wees me echter op details die wel beter hadden gekund. Zo vond ze de aansluiting bovenin (bruin en wit) en het hekwerk echt jammer. Misschien zien weinig mensen het als ze snel door de tunnel fietsen. Toch snap ik wat ze bedoeld. Je had de witte bovenlegger veel mooier kunnen laten “liggen” op de tunnel er onder.Al met al vond zij dat de tunnel er ook veel beter uitziet dan “normale” tunnels en verkeerskundig was natuurlijk zelfs een minder mooie tunnel goed voor het fietsverkeer geweest. Je ziet dat net die aandacht voor het uiterlijk gelijk terug betaald kan worden. Je hoorde namelijk volop dat je hier ook ’s avonds nog kunt fietsen.