KinderOmbudsman

Ik was gisteren aanwezig op de publieke tribune van de eerste kamer. Toen ik binnenkwam  ging het nog over de Hedwigpolder. Dat was spannend om te zien, maar ik wilde vooral zien hoe er gesproken werd over het wetsvoorstel voor een Kinderombudsman.
http://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/31831_initiatiefvoorstel_arib_wet

Toen PvdA tweedekamerlid Khadija Arib netjes achter de tafel zat in de eerste kamer, werd ze door de voorzitter eerst gefeliciteerd met het her-verkozen zijn.

Het was de eerste van een reeks felicitaties die volgde. Alle sprekers van de eerste kamer feliciteerde haar met haar initiatiefwet voor de Kinderombudsman. Er waren wel wat vragen; krijgt de Kinderombudsman voldoende budget en gaat deze zich niet met zaken bezighouden waar al andere instanties voor zijn. Maar al voor de beantwoording was het helder: iedereen zou voorstemmen.
Dus de eerste kamer stemde  gisteren zonder stemming in met het wetsvoorstel: de kinderombudsman komt er!

Meer weten over dit PvdA tweede kamerlid? Bezoek op haar eigen site: http://www.khadija-arib.com/