Job naar de Top

Gisterenmiddag stond op het Bastiaansplein de mooie rode PvdA tent. We hielden de actie “Sla Job naar de Top” en hadden daarvoor een grote kop-van-jut geregeld bij Hans Cromjongh. Het is veel lastiger dan het er uitziet, maar gelukkig hielpen genoeg (sterke) mensen de PvdA symbolisch aan veel kamerzetels.

Omdat niet iedereen een aantal zetels wilde “slaan”, hadden we ook de vraag wie de volgende premier zou moeten worden van Nederland. Job Cohen won daarbij ruim. Het AD maakte van die knikker-actie een leuke foto die in de krant van vanochtend stond:

Job naar de Top

De meeste gesprekken met mensen gingen over de televisiedebatten met de lijsttrekkers. Ik was blij dat veel mensen aangeven dat ze een premier niet willen kiezen op “vliegen afvangen, snelle interrupties en een vlotte babbel”. Het gaat er om welk beleid (welke bezuinigingen) we dadelijk krijgen.

Vanochtend op tv zag ik Mark Rutte boos zijn. Hij was geconfronteerd  met beelden van bestandsgerechtigden en anderen met een krappe/gewone beurs die een achteruitgang in inkomen van de VVD niets vinden. Dat hij het niet leuk vind snap ik. Maar was de boodschap in de reportage wel nieuws? Mensen weten toch wel het verschil tussen linkse en rechtse partijen?