Glad

Winterweer beheerst de meeste discussies. Het is glad op veel wegen. Voor het noorden geldt nu nog een weeralarm in verband met sneeuwjacht. En ondertussen is Nederland in de ban van strooizout.
In Delft is nu al meer dan 320 ton zout gestrooid sinds het “seizoen” begon op 15 november 2009. Per normale strooibeurt wordt 225 km gestrooid. Toen afgelopen dinsdag de bestelling niet kwam, hebben we ook in Delft ons strooibeleid moeten aanpassen.
Ik heb de indruk dat veel mensen inmiddels weten dat het zout in de strooibakken gepakt mag worden voor de eigen woonomgeving: het gaat snel. Meld het aub aan de gemeente als een bak leeg is.

De strooiroutes, lokatie van zoutbakken en algemene informatie over de gladheid is te lezen op de site van de gemeente Delft. In de stadskrant van deze week is een artikel te lezen over het strooibeleid.