DNA in Schiefabriek

De nieuwe academie (dna: http://www.denieuweacademie.nl/) is verhuisd. Ze zaten lange tijd in “de nijverheid” een pand in de nijverheidsstraat. Dat kon goed in verband met de bouw van de spoortunnel. Nu de bouw steeds verder vordert was het tijd om te verhuizen.

En weer zit dna in een gebied in verandering. Hun nieuwe thuis aan de schieweg, of de schiefabriek, zal een echte verbinding tussen voorhof, station Delft Zuid, de schie, lijm en cultuur en tu gebied worden. Het verandert in de loop van de tijd van een werkgebied met weinig mensen per ha, naar een gebied waar wonen, werken en leren creatief gecombineerd wordt. Dat is het idee achter project Blauw.  Ze zitten er goed, tussen vakmanschap in houtbewerking, creativiteit als car-art, de dromen die nog werkelijkheid moeten worden.

Terwijl ik rondloop bij de openingsrondleiding spreek ik met andere aanwezigen over onze stad. Ik herken precies de doelen van de net vastgestelde structuurvisie en weet dat het echt een goed product is. We gaan het samen waarmaken in Delft.