vaartocht in de avond

Afgelopen woensdagavond was het college van B&W uitgenodigd om een bijzondere vaartocht door de grachten te maken. De Canal Hopper (http://www.canalhopperdelft.nl/) sloot met drie bijzondere avonden het seizoen af. Ik zat oa met mijn collega’s Ronald Vuijk en Saskia Bolten in een bootje. Samen bewonderden we onze mooie binnenstad en wisselden “Delftse lievelingsplekken” uit. En we luisterden naar het koor dat in het andere bootje zat. Wat heeft de boterbrug een aparte sfeer en akoestiek – in het donker met muziek!

Vanmiddag was de kerstborrel van het college en de directe staf; in ons jargon “de negende”. De burgemeester hield een geestige speech, er waren veel mensen (sommigen in hun vrije tijd) en de kerstboom zag er prachtig uit wat een knusse sfeer gaf.
Het is heel goed om samen leuke dingen te doen en niet alleen maar te werken. Bovendien was het erg gezellig.

We gaan na het kerstreces natuurlijk een periode van verkiezingscampagne tegemoet. De onderlinge verschillen worden dan vaak erg aangezet. Je kunt het als politieke partij niet alleen. Samenwerken is niet alleen nodig maar geeft ook meerwaarde. En als je met plezier met elkaar kunt werken, is het nog leuker om te werken aan deze prachtige stad!