Halte Reinier de Graaf en Papsouwselaan

¬†Gisteren deed ik twee belangrijke openingen. Via www.pvdadelft.nl zijn foto’s van beide te vinden

Als eerste één van de toegankelijk haltes in onze stad; die bij ons ziekenhuis. Deze is nu goed ingericht voor gebruik met rolator, buggy en voor bv slechtzienden. De openingshandeling was mede georganiseerd met de WMO-werkgroep toegankelijkheid.

De heer De Blij kwam, met zijn jonge geleidehond, aan op de halte, waar al veel mensen aan het wachten waren. Hieronder natuurlijk ook andere leden van de WMO-werkgroep toegankelijkheid en Victor Krul, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis. Na het bezichtigen van de mooie nieuwe aardgasbus, kregen we binnen een kopje koffie.

Ik sprak over het verzoek van twee gemeenteraadsleden: Rolf Clason (PvdA) en Leja van der Hoek (VVD). Zij hadden het college van B&W verzocht in gesprek te gaan met het Reinier de Graafziekenhuis en Haaglanden (ov-autoriteit) om een betere lokatie van de halte te krijgen. Door de fijne samenwerking met beide is dat gelukt. Deze halte is daarmee niet alleen een goede toegankelijke halte, maar ook een voorbeeld van goede samenwerking met onze partners.

Als tweede de openingshandeling van de heringerichte Papsouwselaan. Dit project loopt keurig op tijd en laat zien dat een andere inrichting werkt voor een groene, leuke winkelstraat. Voetgangers en fietsers worden zo, hoop ik, nog meer verleid tot het gezellig winkelen. De tweerichtingen fietspaden zijn ook beter voor de veiligheid omdat het betekent dat je minder vaak hoeft over te steken (over de tram/auto- banen) . Er moet nog wel nog een aantal puntjes op de i gezet worden, voordat alles af is. Zo komen er onder andere nog wat vuilnisbakjes, handig als je het gekochte lekkers opgegeten hebt.

Mij viel op dat er, ondanks de regen, heel veel betrokken bewoners, ondernemers en kinderen waren gekomen. Dat laatste kwam waarschijnlijk ook door het bezoek van Sinterklaas bij de opening. Hij werd uit volle borst, door jong en oud, toe gezongen. Samen met de Sint heb ik een stoeptegel gelegd. Door de regen was dat een waar waterfestijn!

De zwarte pieten deelden die middag nog zakjes chocolademuntjes uit met een verwijzing naar Bereikbaardelft.nl. Alle bouwactiviteiten in de stad geven wel meer of minder hinder. Dat vraagt redelijk wat van een hoop mensen. In de omgeving van de Papouwselaan, is de bouw van de Poptahof, in de Hoven en komt de bouw van de rotonde op het Delflandplein in 2010. Dan sluit ook het fietspad beter aan.

Gelukkig ligt de bouw in Delft nog niet helemaal op z’n gat. Want: het wordt uiteindelijk allemaal mooi daar ben ik van overtuigd. Bovendien is het werken aan nieuwe huizen en werkplekken nodig voor een stad als Delft. Tot die tijd is het soms omrijden en leven met bouwgeluid en bouwmateriaal in de openbare ruimte. Het lekkers voor iedereen die deze verbouwing meemaakt was dus wel verdiend.