Simon Carmiggeltschool

Donderdag 17 september was de “op voeten en fietsen naar school dag”. Het is de jaarlijkse actiedag in de “week van de vooruitgang”, die nog afgesloten wordt in Delft met de autolozedag/skatejam morgen. Op veel scholen is aandacht besteed aan deze dag. Want als je lopend of fietsend naar school kunt is dat gezonder, veiliger en de beste basis voor je verkeersinzicht. Want: Er wordt veel gesproken over verkeerseducatie, ook de praktische kant (het oefenen), maar niets is beter dan de dagelijkse routine. 

De school die ik bezocht ligt in Tanthof-Oost en ik kom er vaker. Op de Simon Carmiggelt wordt veel aandacht besteed aan verkeerseducatie en er wordt samen met de gemeente gezocht naar de beste oplossingen. Dat doen we vanuit het project “veiliger naar school”.

Toen ik aankwam op de school kon ik Margriet vragen hoe de fiets bevalt die ze won bij de verkeerskwis . En er werden gelijk verhalen verteld van het klasseuitje dat ze toen ook gewonnen had. 

De kinderen die op de fiets gekomen waren konden hun fiets stallen in de nieuwe fietsenstalling toen ik die geopend had met Jeffrey. Het zijn 40 klemmen meer, en klemmen die speciaal geschikt zijn voor kinderfietsen.

Ik dronk na de openingshappening nog een kop koffie met de schooldirecteur, de wijkagent, onze gemeentemensen en een ouder. we spraken natuurlijk over verkeer, maar ook over het 30-jarig bestaan van de school dat komende week gevierd wordt. Ja, ik kom graag in Tanthof!