Poortenspel

Zondag 19 april werd het poortenspel gespeeld door bewoners uit het Heilige Land. Het spel is een tastbaar overblijfsel naar aanleiding van het vertelproject (kunst in de wijken-activiteit). Het spel is gemaakt door Bernadette Palsma, het vertelproject werd begeleid door Anne van Delft. Al met al zijn het natuurlijk de bewoners van wie de verhalen een rol spelen in de buurt.

Ik was zondag vanwege deze feestelijke gebeurtenis in het Ooievaarsnest als wethouder wijkzaken. Voor ik sprak vertelde Karin Schrederhof (Woonbron Delft) over 50 jaar torenflat beslandsekade. Marije Haasnoot (BWD) vertelde over activiteit in het buurthuis op zondag 24 mei en een buurtbewoonster gaf aan met mensen herinneringen op te willen halen en op te tekenen.
Hierdoor was het voor mij eenvoudig om te vertellen dat we samenwerken in de wijken met elkaar: organisaties en bewoners. Juist in de tijden dat het wat moeilijker gaat moeten we de samenwerking verstevigen. Een verbeterde werkwijze van de gemeente kan nu het verschil maken.