eieren zoeken

Zaterdag (11 april) konden kinderen zoeken naar “eieren” bij de Delftse kinderboerderijen. Het was erg druk. Niet alleen bij het zoeken, maar natuurlijk ook om de jonge dieren te bekijken. Wat zijn onze kinderboerderijen toch goed.

Eerder die ochtend was ik bij het overlaadstation geweest: de nationale compostdag werd ook door Avalex gevierd door mensen de kans te geven gratis compost op te halen. Je kreeg er ook nog een bloemetje bij.

Op de terug weg reed ik langs de delftse speeldernis in wording. Een week eerder zag ik er een ooivaar in het water staan. Deze stoorde zich geheel niet aan al die mensen die vierden dat de studentenhuizen aan de leegwaterstraat gebruikt worden na een snelle bouw ervan. De speelnatuur wordt binnenkort geopend, de kinderen kunnen er dus op terwijl het groen uitbot. In de stadskrant van gisteren (www.gemeentedelft.info/stadskrant) stond een kleurplaat die ingeleverd kan worden tot 20 april.

Tenslotte kan ik trots melden dat ik donderdag 2 april de publicatie Childstreet2009, Kinderen veilig, gezond en mobiel op straat, aangeboden kreeg door Martijn Kramer, algemeen directeur van IIUE. Lees meer op http://urban.nl/nl/childstreet2009-ziet-het-licht-delft