locoburgemeester

Afgelopen week was ik locoburgemeester. Het bracht met zich mee dat ik een aantal dingen deed die ik normaal niet doe.
Dinsdag kreeg ik de stadssleutel terug van stadsprins Jos (ivm carnaval). Ik ben protestants van achtergrond en ben boven de rivieren geboren, carnaval ken ik dus niet van huis uit. Ik vond de sfeer in cafe de Klomp gezellig en hoorde dat het op een kleinigheid na een fijn feest is geweest.

Nog specialer vond ik het om aan Harry Gijselhart een koninklijke onderscheiding te geven bij de jaarvergadering van de reumapatientenvereniging regio Delft. Hij was daar sinds 1986 bij betrokken. Met 1 jaar onderbreking was hij actief als penningmeester. Ook doet hij vele andere activiteiten samen met zijn vrouw. Bovendien was hij lid van de evenementencommissie van stichting vrienden westerhonk.
Voor zijn jarenlange activiteiten op het gebied van welzijn voor de (lokale) samenleving kon ik de onderscheiding van lid in de orde van Oranje-Nassau op spelden. De heer Gijselhart straalde terecht.