Rook

Uit de schoorsteen aan de Scheepmakerij kwam net nog blauwige rook. Het was waarschijnlijk beter te zien geweest als de lucht onbewolkt was geweest, maar ook nu zag je de stoom wegdrijven in de schemer. Marco Fulgheri, de kunstenaar, mag er trots op zijn.

Voor mij was het een mooi beeld om de week mee te sluiten. De afgelopen dagen was het hectisch vanwege de discussie in de gemeenteraad over de parkeerevaluatie. Vanwege het technische gehalte van de verordening, was het maken van amendementen veel en secuur werk voor de betrokken ambtenaren.
Vandaag liep ik bij ze langs om terug te blikken op het resultaat. We zijn tevreden met de uitkomst. Maar even later spraken we al weer over andere autoparkeervragen. Want de auto neemt veel, kostbare, openbare ruimte in.

Afgelopen dinsdag nam het college op mijn voorstel de ambitienota openbare ruimte aan. In de ambitienota geven we de eerste aanzet tot een visie op de openbare ruimte. U kunt deze nu al lezen via de digitaal doorlopende lijst van de gemeenteraad op www.raad.delft.nl Later dit jaar volgt nog de mogelijkheid uw mening te geven over de openbare ruimte ideeen.