zap

Zap staat voor zwerfafvalpakker. Op woensdag 10 december heb ik zes Delftenaren een speldje en een oorkonde gegeven als bedankje van de gemeente voor het schoonhouden van de omgeving. Een van hen had een dubbelgevoel: blij en leuk zo in het zonnetje te staan, maar ook gek dat dat gebeurt voor iets dat je als normaal kunt beschouwen.
“Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak”, is de landelijke kreet. Het wordt raar en duur als de gemeente beschouwd wordt als degene die moet opruimen wat anderen achter zich laten vallen. Dus zou het normaal moeten zijn als je je afval zelf opruimt…

 

Donderdag gaf ik een toelichting aan de pers over het collegebesluit over de sebastiaansbrug. Meer informatie leest u in het persbericht: http://www.gemeentedelft.info/gvscriptvk/dspage.asp?objectid=33334