Kinderen en vrouwen

Begin van deze week was het tweejaarlijkse congres “child in the city”. Dit keer werd het gehouden in rotterdam. Natuurlijk was het weer inspirerend en zit ik vol met plannen en energie om die uit te willen voeren. Want een stad waar het goed is voor kinderen, die is goed voor iedereen. Dus ben ik over twee jaar graag voor de derde keer bij dit congres.

Vandaag in Amsterdam bij een PvdA bijeenkomst over topvrouwen geweest. Twee weken terug was ik ook bij zo’n bijeenkomst. Het multi etnisch vrouwennetwerk Haaglanden was bijeen in Rijswijk. Ik zie dat we ook in europa nog voor veel vrouwen iets kunnen betekenen. En voor mannen trouwens net zo hard. Elk keurslijf is belemmerend.

En als ik dan terug denk aan de week, komt de overwinning van Obama natuurlijk boven. “Change, Yes we can”. Het begint met verandering, samen zetten we stapje voor stapje voor alle doelgroepen.