Boeren

Woendag 6 maart was de feestelijke ondertekening voor "boeren voor natuur". Met inkomensondersteuning maken diverse partijen (ook Delft) het mogelijk om natuur, landschapsbeleving en een agrarisch bedrijf samen te laten gaan.
Echtpaar Duyndam wil met een gesloten kringloop (geen eten of mest toevoegen van buiten het bedrijf) kunnen werken. Dat levert ze wel minder geld op dan het regulieren boeren zou doen. Maar we krijgen er wel meer bijzondere planten en dieren voor terug.
Het is een geweldig project en ik ben er trots op dat ik een handtekening namens de gemeente mocht zetten.

Vrijdag was er een feest ter opening van een wijkcentrum waar vroeger het boerenland was. De Tanthof had vroeger als wijkcentrum "de boerderij" en nu is "de hofstee" geopend. Wat een mooi pand is het. Geen wonder dat de VAK en twee migrantenorganisaties het ook als hun tweede huis zien. Ik hoop dat er vaak nog vele feesten en ontmoetingen in de hofstee volgen.

Vandaag, zaterdag, was de startdag voor de WMO discussie. Ook daar waren goede ontmoetingen en leuke gesprekken.

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *