Wenswijk

Vrijdag 15 december was de presentatie van de wensen die kinderen in de Buitenhof verzamelde vanwege het project Wenswijk. Dit project is geopend op de wijkenmarkt begin oktober door de burgemeester Bas Verkerk (veiligheid), onderwijswethouder Dick Rensen en mijzelf (buitenruimte).

Kinderen van scholen in de buitenhof hebben goed gekeken naar de straten, het groen en de speelplekken. Een heleboel zaken kan volgens hen beter. Zo kunnen de doelpalen van een voetbalplek opgeknapt worden, een bussluis waar nu hard gereden wordt kan worden verplaatst en groen kan gesnoeid waardoor het veiliger is. 

Sommige andere zaken zijn moeilijker of zelfs niet op te lossen. Ook werd de vraag gesteld of een genoemd probleem wel echt een probleem was. De wijkteamchef van de politie vroeg de schoolkinderen waarom het rondhangen van oudere kinderen eng gevonden wordt. Als tieners willen buitenspelen mag dat natuurlijk, maar als ze de kleinere kinderen pesten is het een ander verhaal.

Alle wensen uit de Buitenhof zijn verzameld en worden bekeken. Misschien moeten we komend jaar in een andere wijk hetzelfde project gaan doen.

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *