openbaar vervoer

Deze week was er veel (media) aandacht voor een raadsvoorstel over het openbaar vervoer. Voorgesteld wordt om bijna 400.000 euro te besteden aan "tariefsacties". Alle zaterdag in 2007 kan er in Delft gratis gebruik gemaakt worden van bus en tram tussen 11:00 en 18:00 uur. Mensen met een abbonement kunnen met een bon uit het boekje Delft bereikbaar geld krijgen.

Verder was ik bij twee vervoersacties: een actie bij de Bogotalaan om automobilisten langzamer te laten rijden en de actie bij de buitenwatersloot waar nu een blocker (soort poller) ligt.

Tenslotte was er gisterenavond (donderdag 31-8) een raadsvergadering. Er is gesproken over de financiele perspectief nota; wat de kaders geeft voor de begroting. Zonder er een woord over te spreken heeft de gemeenteraad het aantal handtekeningen voor het referendum vastgesteld; dat komt er dus op 22 november.

Ik hoop dat we in staat zijn mensen alle informatie over de campinguitbreiding te geven voor 22 november. Ik schaam me niet voor het voorstel, maar als de Delftenaar dit echt niet wil dan leg ik me daar bij neer.

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *