referendum

Naar alle verwachting komt er een referendum over de uitbreiding van de camping in het Delftse Hout. De uitbreiding kan alleen als het bestemmingsplan aangepast wordt. Dus eigenlijk is de vraag waar mensen waarschijnlijk over kunnen gaan stemmen of het bestemmingsplan aangepast mag worden. Een meerderheid in de gemeenteraad heeft al gezegd dat zij de uitslag van het referendum zullen over nemen.

Voordat het echt tot een stemming komt, moeten 4000 handtekeningen verzameld worden. En om een uitslag te hebben moeten bij een referendum minimaal 25% van de kiesgerechtigden gaan stemmen.

Donderdag, in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, spraken we nog wel over de bestemmingsplanwijziging. Dat vond ik wel raar. De partijen vertelden of ze voor het voorstel zijn of tegen (of het nog niet weten), terwijl de meerderheid ook al had gezegd de uitslag van het referendum te zullen volgen.

Gisteren heb ik, namens Delft, een handtekening gezet onder een convenant over de A4. Daarin leggen we vast hoe de weg er in ieder geval uit moet zien als de weg aangelegd gaat worden. Wij hebben dus niet gezegd dat de A4 er nu moet komen; dat is een besluit van het rijk, niet van gemeenten.

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *