straatspeeldag

Woensdag 31 mei was het straatspeeldag. In Delft deden ook straten mee. Jammer dat het weer niet meewerkte. Maar in Delft kun je vaker aan de gemeente vragen of je straat afgesloten kan worden voor verkeer opdat er even wat (meer) speelplek gemaakt wordt. En dan maar hopen dat het weer wel mee werkt.

Woensdagochtend heb ik samen met Dick Rensen de snoeptegelroute geopend. Er zijn bij twee parkeerplaatsen vlak bij de basisschool Bonte Pael en Bron "dropzones" gemaakt (herkenbaar aan de grote Engelsedrop). Van die palen loopt een route van stoeptegels met snoepmotief naar het schoolplein. Liever zie ik kinderen met de fiets of lopend naar school gaan. Maar als dat niet kan, dan moeten ze wel veilig met de auto naar school kunnen, veilig ook voor de andere kinderen!

Tenslotte heb ik een interview gegeven als start van de verkiezing van de Leukste Straat van Delft. Ook dit jaar kunnen straten weer opgeven waarom hun straat zo leuk is om te wonen. Naast feesten en gezelligheid, is het volgens mij leuk om te wonen in een straat waar je wat hebt aan je buren. Bijvoorbeeld omdat ze op je planten passen tijdens de vakantie, of wat meenemen van de winkel als je ziek bent. 

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *