Gillisparty en Sebastiaansbrug

 Vorige week zaterdag (20-5) ben ik twee uur op het feest in de Gilliswijk geweest. Ik mocht eerst gegraveerde kunst op de ramen van de Beethovenflat onthullen. De tekeningen zijn gemaakt door Ulrike Bartels en geïnspireerd op het gordijnenproject dat ze vorig jaar heeft gedaan vanuit EZH-gelden.
Ik heb genoten van de opvoering van twirlgirls (colors) en vechtsportdemonstraties. Daarnaast sprak ik met de wijkbeheerder van Woonbron, de wijkcoördinator en de coördinator van het EZH-project kunst in de wijken. Een van de buurtbewoners die het feest mee had helpen regelen, hoopt op nog meer betrokkenheid in de buurt. Ik zei hem dat hij nu al erg trots kon zijn op wat er bereikt was. Natuurlijk kan het beter, maar soms mag je ook genieten van wat je al bereikt hebt. En het feest was om te genieten.

Dinsdag 23 mei was er een vergadering van de gemeenteraadscommissie. Ik heb daar een brief uitgereikt waarin in staat dat we helaas scheuren in de Sebastiaansbrug zijn tegen gekomen. Dat betekent dat we de brug eerder dan verwacht moeten opknappen. Het kost een hoop geld. Gelukkig kan het verkeer wel over de brug blijven rijden.
Alleen erg zwaar verkeer (verkeersklasse 600) willen we weren, om de brug niet verder kapot te laten gaan. Omdat ik niet wist wat voor’n verkeer valt onder die klasse heb ik dat nagevraagd. “Motorvoertuigen met een as-last van meer dan 15 ton” is het formele antwoord. Een betonauto vol met beton valt er niet onder, omdat die meerdere assen heeft. Maar bijvoorbeeld een legertank op een oplegger mag dadelijk niet meer over de brug rijden.

Steun onze oproep

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *